DOP JE MEE VOOR BCG?

DOP JE MEE VOOR BCG?

JA, IK DOP MEE
BCG dopjes hoge resolutie 9

De dopjesactie in een (noten)dop

Ben je ooit al eens een blindengeleidehond tegengekomen? Deze honden helpen hun baasjes, die blind of slechtziend zijn, om zo goed mogelijk een normaal leven te leiden. Dit doen ze op allerlei manieren: door obstakels te omzeilen op de stoep, een stoeprand of een zebrapad aan te geven of door een zitplaats te zoeken in de bus of op de trein.

Een heel takenpakket dus, waarvoor de honden speciaal moeten worden opgeleid. Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) doet dat met veel plezier. Maar die opleiding is niet goedkoop.

Daarom bestaat de dopjesactie: plastic dopjes inzamelen is voor het BCG een extra manier om wat geld in te zamelen. zodat we zo veel mogelijk hondjes kunnen opleiden, en dus zo veel mogelijk personen kunnen helpen.

SPAAR JE MEE VOOR ONS?

Ons helpen is eigenlijk heel erg simpel: spaar plastic dopjes voor ons.

De meeste soorten plastic doppen zijn welkom, zolang ze kleiner zijn dan 25cm doorsnede. De enige voorwaarde aan de dopjes is dat ze schoon en droog zijn.

BRENG DE DOPJES NAAR EEN INZAMELPUNT

Met bijna 500 inzamelpunten in binnen-en buitenland, is de kans groot dat je niet ver moet zoeken om een inzamelpunt bij je in de buurt te vinden.


BCG dopjes hoge resolutie 9

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE DOPJESACTIE EN HET BCG

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

BCG dopjes hoge resolutie 9

HET BCG

Wij zijn een mobiliteitsorganisatie die sinds 1990 blindengeleidehonden opleidt en gratis ter beschikking stelt aan personen met een visuele beperking.

Een geleidehond draagt bij tot de integratie van blinde of slechtziende personen in onze maatschappij. De hond geeft hen de mogelijkheid zich zelfstandiger, sneller, meer ontspannen, maar vooral veiliger te verplaatsen.

Daarnaast leren wij de persoon met een visuele beperking omgaan met hun geleidehond en verlenen we blijvende nazorg aan de hond en de geleidehondgebruiker.