Dopjesweek 2021

Dopjesweek 2021 (22/11/2021 - 26/11/2021) 

Het is weer zover! De dopjesweek van 2021 ging vandaag van start. Tijdens de dopjesweek lanceren we nieuwigheden en richten we onze aandacht op de verschillende aspecten van de dopjesactie. Volg de activiteiten hier!

Collage van 3 foto's: Tazzy, Jento en Jada, 3 blonde labradors zitten tussen kleurrijke dopjes. De foto is vanuit de hoogte gemaakt en de honden kijken alle 3 naar boven. Onderaan staat de tekst: Dopjesweek 2021


Contacteer ons via Whatsapp

Logo Whats'app

Er bestaan ontzettend veel kleine items, voorwerpen en verpakkingen in plastic. De dopjesactie verzamelt vooral dopjes en deksels om te recycleren, maar ook andere voorwerpen kunnen samen met de dopjes gerecycleerd worden. Wist je bijvoorbeeld dat er in verschillende vaccinatiecentra dopjes van spuitjes gespaard worden? Ook pipethouders uit labo's, vervaardigd uit zuiver polypropyleen (PP), mogen bij de dopjes. Het plastieken buisje waar poepzakjes rond zitten of de plastic eitjes van Kinder Surprise mogen er ook bij. 

Wat doe je best met een item waarvan je niet weet of het geschikt is voor onze actie? Simpel, maak een foto en voeg ons telefoonnummer +32 489 416 455 toe aan uw contactpersonen. 

Kies vanuit WhatsApp dit contact en vraag het ons direct!

Aanvraagformulier Dora Dop

Dora Dop, de dopjespop, werd gemaakt door kinderen van de Tongerse kunstacademie Pentagoon om de BCG-dopjesactie op een creatieve manier in de kijker te zetten.


Reis door België
Dora Dop stond eerst in het vaccinatiecentrum van Tongeren en kreeg in oktober 2021 een mooi plaatsje in het Tongerse administratief centrum Praetorium om de bezoekers bekend te maken met de actie. In januari zal Dora zelfs heel België gaan verkennen, want de pop start met een reis langs verschillende inzamelpunten, bedrijven en scholen doorheen het land. Drie maanden lang blijft ze op één punt om voorbijgangers te inspireren om dopjes te sparen en binnen te brengen.
Wie Dora binnenkort een tijdelijke verblijfplaats wil geven, kan zich aanmelden via dit formulier.

Van Dopje tot Hond

Geleidehondgebruiker Bart verduidelijkt het filmpje 'Van Dopje tot Hond'. 

Gezocht: informatie nieuwe en bestaande inzamelpunten

Om het voor alle spaarders nog makkelijker te maken om een inzamelpunt te vinden en te contacteren, willen we in de loop van de komende weken de lijst van inzamelpunten op de website uitbreiden en bijwerken met extra informatie. Gaat het om een bedrijf, school of particulier inzamelpunt? Moet ik me eerst aanmelden of kan ik gewoon langsgaan?

Sta je al op onze website als inzamelpunt? Update dan zeker je info door onderstaand formulier in te vullen.

Je kan je ook aanmelden als nieuw inzamelpunt. 

Op zich is het niet veel werk om inzamelpunt te zijn voor onze actie. We verwachten niet dat alle dopjes gesorteerd worden. Dit mag wel, maar het is zeker niet verplicht. Omdat onze vrijwilligers pas ter plaatse komen ophalen vanaf 100 kg (+/- 10 grote vuilniszakken), heb je wel voldoende ruimte nodig om de dopjes te stockeren of moet je bereid zijn om de dopjes verder door te brengen naar een ander inzamelpunt. Zo ben jij het inzamelpunt voor jouw onmiddellijke omgeving voor mensen die misschien niet de mogelijkheid hebben om hun dopjes naar een iets verder gelegen inzamelpunt te brengen.

Nieuw promotiemateriaal voor de dopjesactie

Onze eerste onthulling tijdens de dopjesweek 2021, waren de nieuwe mini-dopjesdoosjes die we lieten maken met de opbrengst van de acties van Ladies Circle Belgium. De doosjes zijn geschikt om de dopjes te verzamelen op kantoor, thuis, in de lunchruimte, enz. Het 2de nieuwe item dat we onthullen zijn reclameborden in weerbestendig materiaal. 

Wil jij ook promotiemateriaal aanvragen? Dat kan via onderstaand formulier.