België

Als inzamelpunt zijn er twee mogelijkheden:

1) U spaart samen met uw familie en omgeving (vrienden, buren, kennissen...) 

2) U wil inzamelpunt worden voor al de spaarders in uw buurt. Zodra u hier toestemming voor geeft zullen wij uw postcode, woonplaats en telefoonnummer op onze dopjessite plaatsen. Alle mensen uit uw buurt die dopjes sparen kunnen dan via uw telefoonnummer op de site contact met u opnemen om de dopjes bij u binnen te brengen. Indien u hiervoor kiest is het dus belangrijk dat u beschikt over voldoende opslagruimte voor de dopjes. Soms komen er immers veel zakken binnen in een bepaalde periode.  Indien u er geen bezwaar tegen heeft om uw telefoonnummer op de site te laten komen en u beschikt over voldoende opslagruimte dan mag u ons altijd uw gegevens doorgeven.

Voor beide opties geldt dat het vanaf 100 kg (+/- 10 grote vuilniszakken) mogelijk is om de dopjes te laten ophalen door onze vrijwilligers. Geef een seintje op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem je contact op met het BCG-secretariaat. Let wel dat u rekening dient te houden met een wachttijd van ongeveer drie weken alvorens de dopjes opgehaald worden. U geeft dus best goed op tijd een seintje voor een ophaling.

Verpakken 

De dopjes worden best verzameld in dozen of zakken die hanteerbaar zijn voor één persoon (dus niet te groot of te zwaar). Het BCG stelt zakken ter beschikking die de chauffeurs bij de eerste ophaling bij u achterlaten. Hier kan u dan de volgende dopjes in sparen. Enkel voor de eerste verzameling dient u zelf voor zakken en dozen te zorgen.

 

Meld je hier aan als inzamelpunt: 

 

 

 

 
Nederland

In Nederland sparen een heel aantal mensen dopjes voor onze actie. Voor deze mensen geldt dat zij de dopjes zelf bezorgen aan één van onze inzamelpunten in België, vaak gebeurt dit via verschillende tussenpersonen.

Indien je wil meesparen voor onze dopjesactie vragen we om eerst even na te gaan op welke manier je de dopjes bij een Belgisch inzamelpunt kan krijgen. Het zou immers jammer zijn indien als je na het sparen nergens terecht kan met je dopjes.

Inzamelpunten in Nederland hebben we niet.